Doe mee !   En wordt teamlid van inspectora.slack.com.

Slack is een communicatietool voor teams binnen bedrijven of met een specifieke belangstelling.

Wat is Slack?

Slack is een communicatietool voor teams binnen bedrijven of met een specifieke belangstelling. Wij willen inspecteurs bij elkaar brengen, zodat er een plaats is waar kennis en nieuws gedeeld kan worden. Door en voor inspecteurs. In de basis werkt het als een groepchat, maar de kracht zit hem in de verschillende kanalen (Een kanaal is een groepchat met een specifiek onderwerp denk bijvoorbeeld aan NEN1010). In een kanaal kun je Real-time berichten sturen, archiveren en zoeken en documenten delen.

We hebben inmiddels binnen inspectora.slack.com een aantal kanalen actief:

Inspectora
Medische ruimten
NEN 1010
NEN 3140
NEN 2767
NTA 8220

 

Meld je vandaag nog aan !

Inspectora.slack.com werkt op basis van uitnodiging.

Meer weten of aanmelden !

Bel 024-348 32 85 of stuur een mail michiel[att]inspectora.nl

Slack leren kennen

Als je wegwijs probeert te worden met Slack, komt er in het begin nogal wat op je af. Het is daarom aan te raden om naar de Slackbot te luisteren en de ’tutorial’ te volgen. En zelfs al doe je dat niet; spelenderwijs leer je, en in de dagen erna zul je steeds nieuwe dingen ontdekken en weten te vinden.

Het makkelijke aan Slack is dat het op elk apparaat beschikbaar is, van desktop tot op de smartwatch. De programma’s zijn gratis te downloaden voor Windows, Mac, Android en iOS. Aan een app voor Windows Phone wordt gewerkt. Zo blijf je dus ook op de hoogte als je onderweg bent.

Wat kun je nog meer met Slack?

Slack is in de basis een teamchat. Iemand maakt een Slack voor het bedrijf aan en de rest kan met een mail-adres en wachtwoord inloggen. Binnen het bedrijf kunnen verschillende teams met elkaar overleggen. Voor elk team kan de beheerder een channel aanmaken en aangeven welke mensen toegang hebben tot de verschillende groepen. Zo blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Onder de kanalen staan alle mensen weergegeven die zijn toegevoegd aan Slack. Het stipje geeft aan of iemand online is (groen) of niet (grijs). Je kan een ander een privébericht sturen door op zijn naam te klikken. Bij de gebruikers staat ook Slackbot – die kun je gebruiken als persoonlijk kladblok. Alles wat je in het Slackbot-venster tikt, ziet alleen jij. De zoekfunctie werkt prettig om dingen terug te vinden.

In chats met anderen zijn de mogelijkheden ook uitgebreid, bijvoorbeeld met mentions. Het is zelfs mogelijk om je tekst aan te passen. Bold, italic, quotes, stukjes code; je kunt het allemaal in je tekst verwerken. Handig als je iets wil laten opvallen. Verder is het mogelijk smileys te delen en kun je bestanden toevoegen.

Rechtsboven in het venster vind je naast alle mentions en bookmarks uit het gesprek ook een meer-knop. Daar vind je bijvoorbeeld documenten die je zelf hebt gedeeld en documenten van anderen. Ook is het mogelijk om alle teamleden te bekijken en de activiteit in de groep te checken, met de belangrijkste veranderingen van de laatste tijd.